Golvläggare - Allt viktigt om Golvläggare


Våtrumsmatta

Brä länkar om golvläggare

När man lägger en våtrumsmatta måste man vara extra noggrann. Är det någon typ av gol då man ska använda sig av en skicklig professionell golvläggare är det när man ska lägga våtrumsmattor eftersom det är otroligt viktigt att det blir rätt gjort.

Underarbetet måste vara perfekt och helt slätt för att våtrumsmattan ska bli slät. Nästan alltid används flytspackel för att åstadkomma ett bra resultat men golvet ska också får ett fall mot brunnen. Detta är bland det svåraste momentet i renoveringen av ett badrum.

När golvet är slätt med rätt fall mot brunnen ska våtrumsmattan läggas. Ofta är det värt att ta en lite kraftigare våtrumsmatta avsedd för badrum så att den dels håller längre men även lättare döljer de små ojämnheter som finns i underlaget. För större badrum måste flera mattsegment svetsas i hop och även i hörnen ska våtrumsmattan svetsas. En våtrumsmatta måste också värmas med varmluftpistol för att få bra passform i hörn, vid väggar eller rör.

För att lägga en våtrumsmatta i badrum i badrum eller groventré måste man kan kunskap om gällande byggregler. När du tar in en golvläggare ska du be att få se hans bevis på att han är utbildad på golvläggning av våtrumsmattor i badrum.Våtrumstapet

De flesta golvläggare som lägger våtrumsmattor har också kompetens och kunnande för att sätta upp våtrumstapeter. Även när man arbetar med våtrumstapeter måste man vara mycket noggrann och försiktig så att tapeten och skarvarna blir perfekta.